Wiiiie

Hej hej hej!
 
Nu sitter jag och har en härlig ledig långhelg framör mig, tanken var att jag skulle träffa en massa peep som skulle hit från Sverige men det har blivit lite ändrade planer och några av dem kommer inte, så då har jag istället en lyxig, rätt oplanerad långhelg framför mig. Inte helt feeeel!
 
Idag vaknade jag vid nio och gick upp för att städa undan efter föregående dagars röj. Var en del att stå i, disk och städ och tvätt och skrubba heltäckningsmatta som något snille spillde på, men nu är allt kalrt så nu ska jag titta på Criminal Minds, äta frukost och sen ska jag gå en lång promenad. Sjukt trist väder dock men det ska det vara ett tag framöver.
 
Annars då? Fyllde år i förrgår, blev en härlig dag. Jobbade, alla sjöng flera gånger och olika sånger, jag fick present av underbara Hollie, alla gästerna var glada och en tysk pappa sjöng för mig och sedan gick jag ut med mina fina buddies från jobbet. Det var som att de turades om att  barnvakta mig i skift, först drog jag ut med folket som slutade tidigt som jag, sen kom nästa gäng som slutade en timme senare, då gick några i det första gänget, sen kom sista gänget som slutade senast, då drog de förra, och sen hängde sista tappra gänget med ända hem till efterferre hos mig. Det var kul, jag fixade fusk-cosmopolitans till alla och vi lekte "Jag har aldrig" och lyssnade på musik. Igår var vi alla lite sega på jobbet men det var värt det.
 
Ikväll ska vi fira lite igen, ganska många kunde inte komma i onsdags så de kommer ut ikväll istället, och det är ju löning och allting. Det är ganska fett att vara tillbaka på att få lön den 25:e igen, här i England är det helt olika beroende på arbetsplats. På Ripleys fick jag lön varannan vecka till exempel, och vissa betalar ut verja vecka, osv. Men jag antar att Madame T:s, som ägs av Merlin, ligger under någon slags global standarslösning då de ju har företag över precis hela världen.
 
Jaja! Ska försöka lägga ut lite pics snart från diverse olika evenemang, ligger ju sjukt mycket efter (Sist lade jag ut decemberilderna vill jag minnas) så det ska jag göra.
 
Hej med er nu!

Caroline the cold killer....

...kan ni kalla mig, för jag håller på att MÖRDA den här förkylningen ska ni veta. Jag är fan BÄST på det här.
 
Jag ahr lite kasst med mediciner här, ingen nässpray etc, vilket såklart försvårar lite, men jag har hittat mina små vägar runt det. Om jag skall tipsa vidare med hur man knäcker en jävla äckelförkylning så gör jag det som följer:
 
Du behöver köpa VITLÖK, INGEFÄRA, vitaminer i alla dess former, främst då APELSINER (frukt eller färskpressad juice-form, dock aldrig någonsin koncentrat för det är fusk och hjälper inte) men även en och annan MOROT kan vara bra att ha till hands. HONUNG är också toppen.
 
Okidok. Tips nr 1: Sov så mycket du bara kan. Förkylningar brukar komma med en otäck infektion som gör dig hängig och försök inte ens att motstå för det kommer göra allt hundra ggr värre, ge efter, avboka allt (utom jobb, det klarar du oftast om det inte är allt för fysiskt)
 
Tips nr 2: Drick vatten. Vatten renar din kropp. Vatten gör dig även kissnödig vilket kanske inte är så jättekul men man får ta det onda med det goda.
 
Tips nr 3: Drick varma saker! Te är bra osv men det finns något som är ännu bättre och det är Hemlig Superäcklig Häxbrygd. Vad är det, undrar ni? Det är en dryck som är äcklig som satan själv men som hjälper och fakiskt fyller två syften. Jag skall förklara. Pressa ner en (eller två om de är små) vitlöksklyftor och riv ner ingefära (efter tycke och smak) i en liten kastrull. Häll på vatten. Ställ på plattan. När det börjar ryka och koka upp så smått, så öppnar sig användningsområde nr ett, en nästäppadödare! Allt du behöver göra är att andas in ångorna (nasalt naturligtvis) och du kommer andas problemfritt genom näsan igen. Sen när det har kokat en liten stund, häll ner allt i en mugg. Pressa ner lite citrussaft för en vitaminsplash och sist men inte minst lite honung för att lindra halsen. Du har nu en brygd som dödar bakterier, lindrar halsen, öppnar upp dina kroppshålor och smakar svinäckligt, man känner sig alltid friskare när man dricker äckliga saker, inte sant?
 
Tips nr 4: Försök så snart du kan att få frisk luft och ge dig ut i verkligheten igen. Gå och handla. Gå en promenad till parken. Då blir man snart piggare.
 
Tips nr 5: Ät nyttiga saker! Frukt! Grönsaker! Vitaminer! Laga nyttig mat, drick juice, FROSSA i jävla nyttigheter. Om du inte gillar det får du låtsas.
 
KRYA PÅ DIG! <3 Usch nu låter jag som värsta hälsogurun. HAHA DET ÄR JAG INTE! Men man kan alltid låtsas.

vitaminBOMB

Herregud så mätt jag är. Dels mätt på kärlek - hade en underbar skypesession med min älskade lilla mor och längtar så tills hon kommer på fredag med Anders - men också mätt på mat. Gjorde en sjukt god soppa som också kändes fett nyttig; med lök, morötter, ingefära, creme fraiche och apelsin och så lite pumpakärnor på det. Sjukt god och jag hade i massor med ingefära så det borde göra susen för immunförsvaret. Sen gjorde jag en fruktsallad på banan, äpple och jordgubbar med lite hackad choklad (man får) och de resterande pumpakärnorna och nu är jag så mätt att jag inte vet var jag ska ta vägen men det är la bra. Det ska vara så. Nu ska jag titta på serier och vila resten av kvällen så tror jag att jag kommer känna mig helt frisk imorgon.
 
Här är receptet på soppan, faktiskt perfekt sjukmat för soppa kan man alltid få ner och den är väldigt fräsch, nästan lite juicig, och här är en låt av Kraftwerk om vitaminer.
 
Vitaminkväll! Åh jag känner mig så nyttig. Det var längesen.

Seeeeg

Heej
 
Jag har blivit lite sjuk! Har känt mig hängig och dålig i halsen i några dagar. Har lyckats sova en hel del (natten till igår gick jag och lade mig direkt efter jobbet och vaknade en kvart innan klockan ringde, tolv timmar på en vardag, skillAT) så det känns bättre nu. Är mest lite snuvig men det är ju inte hela världen. Är ledig idag, hurra! Sitter och planerar och styr och ställer inför framtiden (så dramatiskt det lät) och ska snart äta lite. Sen ska jag ta en promenad i parken, sen gå bort till vårt shoppingcenter och handla lite, sen hem och laga lite morot och ingefärssoppa (behöver vitaminer och annat jox) och kanske städa och sen skajp med mamma! Härligt lat ledig dag. Det ska bli så himla mys med skajp för då ska vi planera inför helgen och vet ni vad som händer dååå? MAMMA KOMMER!! Min lilla lilla mamma kommer hit och hälsar på och Anders med såklart och vi ska ha så mycket kul och mysigt. Har redan bokat lite bord och grejer, lika bra att ha det fixat annars kan det bli kaoz, men huvudsaken är att de kommer så vi får myyysa. Så underbart!
 
Även om jag är lite sjuk så är jag ändå glad att jag stannade på jobbet igår för jag och några andra fick chansen att hjälpa till och assistera på pressvisningen av Madame T:s nya vaxfigur: Mo Farah (en olymp..iad? Säger man så?) och det var såklart kul och spännande att se hur det gick till och få se honom irl osv. Det blev rätt sent så efter det tog vi en McDonalds och sen hem.
 
Nä nu ska jag upp och rosta bröd hörrni! Jag ska tvinga i mig en äcklig brusgrejamoj som ska vara kanon mot the flu och sen fira med lite rostmackor med ost och kaffe. Fyfan vad gött

kewl kväll och dejlig dag.

Hej alla glada lördagsfirare där ute, hur mår ni?
 
Jag mår bra, sitter hemma och känner mig lite vemodig. Var med på skype när vi Roskildegänget hade planeringsmöte och är lite ledsen att jag inte kunde vara med fysiskt. Saknar alla så himla mycket. Det blev så tomt när vi la på. Det ska iallafall bli så himla roligt att åka, det är verkligen årets händelse.
 
Jaja. Veckan har varit helt ok, ganska lugn, har mest jobbat och softat hemma. Nu börjar påskturisterna strömma in, det kommer nog bli helt galet framöver. Min fina mami och hennes härliga make Anders kommer över påsk så jag har börjat dra lite i trådarna redan, fixat bord på restaurang i östra London på lördagen och ska försöka fixa bord för afternoon tea på söndagen vilket nog inte ska bli några problem. Jag längtar så himla mycket till det.
 
Vad mer då? Igår var vi hemma hos Amy som är en av de bästa människorna jag träffat, hon är så otroligt rolig, schysst, sjukt snygg och vi har precis samma humor. Hon har fyllt år så det var fest där hemma, det var några polare till hennes tvillingbror, några från jobbet och några andra, det var kul. Vi drog ut på klubb i Clapham som var rätt cool.
 
Sen slaggade jag över där och imorse gick vi ut och åt frulle på ett ashärligt ställe med en italienare bakom spakarna, han fixade en smoothie med avokado och jordgubbar som var helt jävla underbar. Sen vi gick runt en sväng i Covent Garden för att döda lite tid innan Amy skulle möta sin mamma och pratade låtsasspråk, gjorde en selfiefilm inne på Applestore där vi låtsades vara turister som trodde att de hamnat på British Museum och pratade med en ashärlig expedit inne på Body Shop som erkände att hon provat att äta lite av deras produkter för att de luktar så himla gott. Sen hittade jag en jättehärlig bohemklänning inne på Tk Maxx (lite samma stil som Jessa i Girls brukar ha, ni som följer den serien) och sen åkte jag hem och sen var det roskildemöte och nu sitter jag mest här och ugglar. Imorgon ska jag äta lunch och på gå Saatchi Gallery med underbara Heather från jobbet, så det blir nog skoj.
 
Har ni en bra helg där borta i Sverige?

RSS 2.0