Mitt hem håller på att bli något underbart!

Heeej,
Jag är så otroligt inspirerad just nu! Jag har nästan blivit helt klar med flytten och mitt hem håller på att bli otroligt vackert, alltså det är sjukt mycket härliga projekt på g. Ny matta kom idag, lite andra möbler och nya bestick etc. beställda, alltså det känns helt sjukt bra. Har nästan blivit lite beroende av att handla online känner jag! Haha, närå. Men hellre inredningsjunkie än klädjunkie antar jag, speciellt nu när jag har lyckats rensa bort så oerhört mycket kläder. Min mamma är så inspirerande i allt detta, hon har så otroligt bra koll på min stil och hon vet verkligen vad som funkar i ett hem. Dessutom är hon väldigt smart och kommer på kreativa lösningar på grejer.
  Jag ville nog mest skriva att jag lever, mår bra och är glad. It's good to be home.

Jag är en doer

När Londonlängtan börjar sätta in, ja vad finns det då att göra förutom att boka en resa dit? Har böjat kolla på datum i november, ska bara stämma av med min kollega så att det funkar och sen bara boka helt enkelt! Underbart. Måste bara fixa nånstans att sova, men nu har jag ju vänner jag kan bo hos så det är ju toppen. Åh gud vad kul!!!
Tate Modern, kan vara världens fulaste byggnad men coolaste museum. Här har man spenderat många timmar. Perfekt om man har varit på Borough Market; att åka upp till översta våningen där det finns en bar och dricka ett glas vin och äta oliver och blicka ut över stan med St Pauls i förgrunden.
 
Bron som syns på bilden är intressant; den heter Millenium Bridge men är i folkmun mer känd som "Wobbly Bridge", eftersom att den efter att den byggdes framkallade illamående hos folk som korsade den eftersom att de upplevde att den gungade. Den fick till fäljd av detta stängas i ett par år för renovering. En annan intressant sak med The Wobbly Bridge är att det finns en konstnär som gör konst av tuggumin folk slänger på den; han målar helt sonika på tuggumina. Väldigt kreativt och detta kan inte heller straffas; det räknas inte som graffiti eftersom att han inte målar PÅ själva bron utan på tuggumit slängt på den.
 Exempel på tuggummikonsten
 
Åååh nu pirrar det! Längtar tillbaka så himla mycket.

Smerta i mitt Londonhierta

Hej,
Fan idag är det lite smärta i mitt London-hierta. Ni vet hur man när man lämnat någon/något efter en period bara kan komma ihåg det som är bra? Så är det nu. Ah fuck. 
 
 
jag får nog boka in en resa snart. Julhahndla i London kanske? JA!!!

Vad är det här för konstig dag...

Hej.
 
Jag lever! De här senaste dagarna har varit turbo som min bonusfarsa Anders brukar säga. Varenda vaken sekund har jag varit aktiv, men det är det värt för nu är jag nästan klar med lägenheten. I princip varenda liten köksgrej är diskad, torr och ska nu bara upp i hyllorna vilket i sanningens namn är rätt mysigt. Det stora projektet som är kvar är väl kläderna, men låt mig först säga att jag är fantastiskt stolt som lyckats göra mig av med fem sopsäckar kläder.
 
Fem. Fulla. Sopsäckar. Med kläder.
 
Fattar ni hur mycket kläder det är? ÄÄNTLIGEN har jag lärt mig att rensa. Det tog lite tid!
 
Jaja. Jag hittade typ en pälsängrer till men det känns ok, jag ska tvätta de flesta kläderna jag ska ha kvar och sen bara vika och stoppa in dem. Klart! Sen ska jag ju iofs gå igenom mina papper också men kom igen, det kan fan vänta några veckor. Nu vill jag bara bli klar med alla prylar så jag kan få ett ordentligt liv och skapa en bra pluggmiljö etc. Och det bådar gott! One of these days. 
 
Annars då? Valvaka igår. Följt av utgång för att fira/sörja. Det blev ju lite senare än tänkt kanske men men. Det är inte ofta det händr nu för tiden. Hade sjukt roligt!
 
Puss och kram!

Hemma igen

Nu är jag tillbaka i min lägenhet! Det var en jättespeciell känsla att stiga innanför dörrarna till hemmet jag inte varit i på två år. Ett hem jag drömt om både på nätter och dagar
 
Första intrycket var att det kändes mindre, det var som att väggarna expanderat och lutade sig mot mig som ville de omfamna mig. Andra intrycket var hur fint städat det var.
 
Nu börjar ju jättejobbet att packa upp allt, dels allt jag haft med mig på resan men också det som chillat i mitt förråd i två år. Jag har lastat in precis allt i lägenheten så man får böja sin kropp i sjukt onaturliga vinklar för att ens kunna ta sig fram men det där ska jag fixa ikväll. Och på lördag.
 
Jag har dessvärre upptäckt ett par ofrivilliga frihyresgäster, nämligen ett par pälsängrar som verkat trivas sjukt bra i två av mina flyttlådor. Extremt vidrigt men det är ju bara att diska allt. Det var, som tur var, inte kläder utan köksprylar (de har iofs med all säkerhet hittat till kläderna med men LALALALA nu orkar jag inte tänka på deeet). 
 
Negativ pryl nummer tre är att alla mina kläder luktar förråd. Och är skrynkliga. Så jag tänker att man stryker det mesta (kan säkert döda eventuella skadedjur också) och slänger in en tvål (tips från kollegan) som också ska hjälpa till att hålla skadedjur borta.
 
Så ja. Det blir hetsigt nu. Speciellt med tanke på att det är skola imorgon, följt av födelsedagsfest, skola på lördag, valvaka på söndag. Men det är bara att bita ihop. Fullfölja, slutföra.
 
Vi höres!

Lunch

Hej
 
Nu har jag varit hemma i Sverige en månad. Det är bra och fint, men har varit lite turbulent. Mycket har hänt. Har haft lite ångest och depp (men vunnit den dragkampen tack vare gull-attack från kompisar), har haft mysiga fina stunder med vänner, har lyckats skaffa jobb och idag flyttar jag tillbaka till lyan.
 
Det känns rätt naturligt att vara här i Stockholm, men det är först nu när vardags-lunket verkligen sätter in som de största skillnaderna verkligen märks, och en riktigt negativ grej kom jag på idag: Det finns inga bra supperbilliga lunchställen i stockholm där du kan äta något litet och superlätt. Sjukt störigt! Jag saknar Pret! Jag saknar Boots! Hell, jag saknar t.o.m Marks and frickin' Spencers, där man kan köpa typ en lätt liten sallad för 20-25 spänn. Här får man typ glida in på Konsum för en trött, vissen variant för nästan det tredubbla. Näe, Londoneserna kan det här med bra snabbmatskedjor. Ska dra HELA LISTAN för er någon dag. Jag får typ skapa ett litet motmantra som typ "Ren luft, ren luft, ren luft".
 
Ja. Det var väl det. Men jag lever, och är såklart glad att vara tillbaks. Det är kul att plugga (också kul när det inte är kul och man får klaga på att det är tråkigt att plugga) och såklart underbart att ha familjen nära.

RSS 2.0