Juste...

...tour-guidningen i söndags gick väldigt bra! Barnen var underbara, jätteintresserade och ställde massor av frågor. Min chef skickade även ett mail till mig igår som hon i sin tur fått av marknadsavdelningen, som i SIN tur fått det av kunden i fråga som skrev att de var så nöjda med mig och hela turen. Kul! Haha det var ett jävla jobbskryt nu men det känns som att jag har flyt och det är så himla härligt!

Jobb, jobb och jobb.

Heeej,
Vad gör ni?
Jag är hemma och vänder en sväng efter en bra jobbdag, ska möta upp med lite vänner från jobbet och fira att jag e ledig imorgon.
Storbossen från Ripley's är på besök igen för att kolla hur det går för oss med de nya arbetsuppgifterna efter omstruktureringen, vi ahr alla fått ha en tre timmars training session med honom. Det har gått mycket bra! Till mig sade han att han har sett att jag redan gör ett strålande jobb men att det såklart alltid finns detaljer att slipa på. Har fått superbra feedback som är väldigt användbar och för första gången känner jag att jag verkligen lär mig saker! Han sade att han kommer att be dem använda sig av mig mycket när det kommer ny personal för att ge dem rätt bild av arbetet och att vi får se hur det hela utvecklar sig vidare. Spännande! Jag har verkligen fått en nytändning på jobbet mao.
Nu måste jag springa mot Piccadilly, tata!

Myzdag!

Idag sov jag nästan till klockan ett. Det var skönt. Sen gjorde jag macka med scrambled eggs som faktiskt blev ganska goda (hemligheten är att inte steka för länge, om ni inte redan visste det).
 
SEN mötte jag upp fina Maaaaary och vi tittade på fina vintagekläder och jag hittade en leopardskjorta som jag kanske ska köpa om den fortfarande finns kvar om några dagar och sen gick vi till cafe 1001 och drack öl och bevittnade hur st'llet förvandlades från café till bar på några timmar. Spännande! Sen tog vi oss till dalston men där hände inte så mycket så vi åkte hem. Mysig kväll!
 
Och nu är jag hemma. Perfekt sätt att spendera en ledig dag. Nu blir det jobb lör och sön och då är ju min första tour-guidning (nervös fortfarande, herregud hur ska jag klara det?) så snälla håll tummarna, och imorgon kväll ska jag mest sitta och deppa för att jag inte kan vara med på beztis fezt.
 
Natti.

Vad jag saknar...

...nu har det ju gått över tre månader och jag har inte varit i stockholm en enda gång. Det börjar kännas lite konstigt! Till och med lite tomt. Det kanske är med ungefär tre-fyra månaders mellanrum jag måste åka och hälsa på för att det ska funka?
 
Saker jag har kommit på mig själv med att aktivt sakna med sverige de senaste dagarna (OBS tar inte upp nu vilkA jag saknar, saknar du mig så saknar jag dig kan vi väl säga om det):
 
1. Slussen (att promenera i solnedgång i april mellan slussentorget och skeppsbron, passera debasers uteservering och känna att ja, snart är det sommar)
2. Nacka (att promenera i ektorp, träffa på nån trevlig bekant och småprata i några minuter och sen handla mat på snabbköpet (glömt vad det heter) där kassörskan ger dig en igenkännande nick)
3. Havet (var som helst egentligen. Att sitta och dingla med benen vid Bryggan med stort B på vårt hemliga ställe vid grönan och titta på alla fina båtar eller bara drömma sig bort på en klippa på landet med den där fantastiska doften som ackompanjemang)
4. Landet (varm, luggad brygga, den där välbekanta doften uppe i stugan, ljud av vågor, fiskmås och motor-surr, att äta middag varje kväll med sin mysiga släkt och någon tog visst med sig jordgubbar ner ikväll, svenska också, vad trevligt, gamla gulnade serietidningar, att vispa grädde med vev-visp, den där plåtasken med jordgubbar på ifrån vilken jag och Emil tog vår första saltlakrits och gillade det (salmiakbalk såklart))
5. Båtar/Segelbåtar (Kluckandet, det rofyllda i att efter en hård dag med segling (eller titta på när någon annan gör allt jobb) ta kvällens första OB, kittlandet i magen, den torra doften av trä och glasfiber)
6. Skogen (ljummen mossa som nästan osar av fukt, det sirliga ljuset som sållats ner mellan graciösa grenar, att åka med SL-bussen någonstans så långt ut att busskuren fortfarande är av trä och sedan veta exakt vilken av stigarna som leder till favoritstället, det där porlandet som man aldrig riktigt vet var det kommer ifrån)
7. Södermalm (ta mig på en promenad i vita bergen och bjud mig på en kaffe på string som sedan omärkligt övergår i en öl på kvarnen)
8. Djurgården (hur lyxigt har ni det inte med värsta stället med natur OCH nöje mitt inne i stan?)
9. LUFTEN (här är det som att andas in peppar ibland för avgaserna är liksom... fler)
 
Ja, det var väl det. Ska bli fint att hälsa på om några veckor. Härligt att det faktiskt är så billigt som 400 kronor tur och retur med Ryan. Billigare än att åka tåg mellan stockholm och götet.
 
Nu blir det serier och sen sova. natti

Och en sista grej...

...från dagens inläggsbombning:
 
Jag ska få leda en guidad tur på museet där jag jobbar på söndag!! Det är en födelsedagstur så förmodligen en massa småkids men det blir kul. Men nervöst! Tänk om jag glömmer bort vad jag ska säga om alla saker eller tappar bort nåt litet barn i Mirror Mazen eller nåt? Då blir ingen glad.
 
Men det skall bli himla kul, i två timmar ska jag få guida och prata och berätta om mina favoritsaker och vara glad och skoja. Det längtar jag till.
 
Suck hörrni. Idag sitter jag hemma och dricker vitt vin i min ensamhet. Nej det är inte så illa som det låter men jag är ledig imorgon och ingen ville gå ut så då mös jag hemma med ett glas istället. Lite tråkigt sånt, när man är sugen och ingen kan/orkar (eller hänger så långt bort att man inte ids åka dit ska nämnas). Men å andra sidan har jag fått en hel del gjort ikväll. Och jag kommer att må som en pärla imorgon. Och då ska jag förmodligen möta upp Maary och shoppa lite så det blir kul. Jag har börjat shoppa igen! Primark igår, 11 pund. Ett gäng armband, halsband, strumpor, strumpbyxor och nåt mer jag har glömt. Känns som att våren e på väg. Blir alltid shoppingsugen då.
 
Jag blir så ledsen när jag läser att ni har det kallt där hemma. Vill att ni ska ha det varmt och fint. Vill att ni ska vara glada. Är ni glada?

Missade en instagrambild...

...och det är den här:
Snart är det vår hörrni! Jag MÖTER våren (gud vad jag kräks lite i munnen av det uttrycket men jag kan inte låta bli att använda det) i väska från Camden Market (ja ni har sett den förr), brillor från H&M och mina nya fina skor jag fick av pappa (TACK fina älskade pappa de är jättesköna) från Shoe Embassy (inhandlade på Brick Lane street market med en liten unge hängandes bakom min sko-provar-pall, haha kommer du ihåg det pappa?). Så fina dojjer, mina nya favvisar. Jossan, om du läser, visst blev du avis på dem?

Eeh...

JAG HAR BOKAT IN EN HELG I STOCKHOLM!
 
11-15 ska jag dit. Då ska vi mysa.
 
End of message

Instagram

Hörrni, jag har ju BÖRJAT MED DET HÄR INSTAGRAM som jag hade sagt om jag var hundra miljoner år gammal. Här har ni några bilder från senaste tiden:

Äntligen lyckades ajg klura ut hur man skriver mellan bilder! Jag är ett geni. Här var jag nyfriserad, inslunken på en par för att fota frippan när den precis var stylad för japanerna
Tre bilder från Brick Lanes street market som säljer allt från gamla leksaker som jag mindes från min egen barndom till instrument som man inte vet om de fungerar, snäckor och strykjärn från 60-talet. Sånt som är kul att titta på men kanske inte köpa
Den här har ni redan sett men ni får den igen; den fina T-rexen från national history museum som jag blev så kär i för vi hade en sån när jag var liten. Här i hipster-mode
Cool bar i camden
Underbart fin pappa på Sohos Secret Tea Room, underbart Afternoon tea-ställe som är helt gömt och man måste gå in på en bar och fråga för att hitta. Vi åt scones och jag njöt av att ha världens finaste pappa
Promenad vid London Fields (park 5 minuter från mig med promenad). Street möter natur osv osv

Ja. det var väl det hele
 

Appropå Djungelvrål och Pub-quiz

Det var ju så kul, för Jens tog med sig djungelvrål när han var här förra helgen. Och jag kunde inte låta bli att hälla upp i en skål och placera denna på bordet i personalrummet med texten "Svenskt godis - varsågoda!". HAHA tror ni att folk blev helt chockade eller? Det var så kul att se minerna på de som testade - de avskydde det verkligen. Några få lyckades faktiskt äta en hel men utan att gilla det och de flesta kunde inte för sina liv tro på att vi faktiskt äter det och tycker att det är gott.
 
En kul grej förra veckan var ett Pub-Quiz jag gick på med någa kompisar från jobbet. Kul koncept, man går till en pub, betalar typ en pund och sen får man i grupper svara på frågor som någon läser upp i en mick för alla. Vi vann då vi hade pappan till en av deltagarna med oss och han kunde det mesta (men en av frågorna kunde jag! Den gällde var första Legoland byggdes och det var ju givetvis Danmark, dock skrek jag i extas ut svaret så våra konkurrenter närmast blev glada för det de också) och det var en trevlig kväll. Ett koncept som kanske skulle funka i sverige med?
 
NU: Sova. Trött som ett aaas. Natti

Förlåt! Pappas helg! Och kul kväll med gymnasiekompis!

Hej hej,
 
Hur ska jag förklara den här bloggtorkan?
 
Ska jag hålla på som alla Kenzor och Blondinbellor och säga att jag har haft så mycket nu och förlåt alla läsare (just nu är i väl fem-sex stycken och jag tror faktiskt att jag vet exakt vilka alla är), eller ska jag kanske bara säga som det är: Jag har jobbat konstant och hängt runt med mina vänner och haft mysigt istället. Varit hemma och vänt, typ.
 
Men jag mår bra! Är extreeeemt trött som alltid när jag väl kommer hem men jag är lycklig efter en kul vecka och en fantastisk helg!
 
Eller kul vecka och kul vecka... min sjudagars jobbvecka som började förra lördagen har egentligen varit rätt jobbig. Bärjade med en gäst som kom in och avbröt min sälj-pitch med att tala om att jag slösar bort mitt liv (TACK!! Verkligen) varpå jag börjar gråta (på jobbet, TACK!! Verkligen), forstätter med en rätt jobbig kamp för att försöka hålla humöret uppe trots lite sviktande sälvförtroende, avslutas med ett fyllo som attackerar vår fembenta kossa och sen min kollega så jag hysteriskt får kalla på chefen (som ringde polisen, vi fick fylla i incidentrapporter och grejer) men det är ju egentligen bara att skratta åt det. En av mina chefer är rätt härlig, hon har stöttat mig igenom allt det här och vi kunde inte annat än gapflabba när vi till slut sammanfattade all galenskap som har hänt mig. Sen kom dock belöningen flygande i fredags, min älskade, fina, underbara pappa. Åh, jag längtar redan efter dig! Vi möttes upp, kramades länge, länge och det var så overkligt och underbart att få se honom. Vi gick och tog en öl på en pub i närheten av Bethnal Green (pappa tog in på ett superfint och dyrt hehe hotell precis där jag bor, smidigt!), och tog sen bussen till shoreditch för o jaga restaurang. Vi hittade till slut en super-quiet (vilket passade oss bra då ett stökigare ställe hade stört vår catching up) restaurang med italiensk mat, servitrisen var rätt sur men maten god! Efter det var vi helt slut och drog hem.
 
I lördags var det upp och hoppa tidigt! Vi hade massor planerat, och vi hann med följande: London eye (fantastisk vy, lätt värt åtminstone en gång), Oxford Street, lunch i Soho, Oxford Street igen, Afternoon Tea på Soho's Secret Tea Room (utsökt och gömt 40-talsinspirerat ställe med underbara scones och riktigt härlig personal), Ripley's-museet (där vi spenderade typ två timmar utan att ens gå igenom Mirror-mazen och Laser-racet, de två attraktionerna), en snabb whisky, spök-turistbuss (tack Glenn) och till sist middag på en fantastisk skotsk restaurant med supergott käk (anka som var så smarrig att vi båda blev helt häpna) och trevlig personal. Helt slut var vi när vi till sist lyckades ta oss hem igen.
 
På söndagen ville jag visa pappa Brick Lane, ett stråk med gatu-marknad och butiker där ajg brukar gå omkring ganska mycket. Vi tog bussen och tittade runt ett tag, pappa köpte ett par UNDERBARA skor till mig som jag ska visa när det blivit lite varmare och jag kan ha dem, och vi hittade en massa coola grejer att kolla på. Sen efter att ha letat ganska länge hittade vi en restaurant som serverade vettig lunch och åt oss mätta. Efter det var det tyvärr bara avsked kvar, fy fan. Lika jobbigt den här gången som när mamma och de åkte. Men underbart var det och jag är så glad att ha fått ha pappa här. Hann även visa pappa var jag bor och presentera min Landlord, så det var kul!
 
Efter att pappa åkt drog jag hem och slängde in en tvätt och hörde av mig till min gamla gymnasiepolare Pauline som jag visste var här. det visade sig att hon hängde just i Brick Lane så jag åkte dit och vi möttes upp vid Liverpool Street Station och det var så himla kul att se henne efter alla dessa år! Vi drog till en sjukt mysig bar och drack drinkar och bondade med den underbara bartendern Silvija Puke, sen shoppade vi loss lite på en sample sale, träffade en amssa skumma men rätt coola människor på Vintage Marketen som höll på att stänga ner, drog tillbaka till baren för att snylta klart på Happy Houren (goooda drinkar för typ inte pengar alls), för att efter ett bra tag dra in till Piccadilly Institute och möta upp min arbetskompisar som var ute och firade St Patricks day. Alla var rätt fulla men det var kul ändå, vi dansade och hade kul tills stället stängde och vi slussades vidare till nästa ställe som tyvärr sög pga otrevlig personal så jag och Pauline tog oss till hennes hotell (taxiresan var helt magisk, helt plötsligt börjar chaffisen ge oss värsta guidade turen genom London med underbar London-accent och spännande historier som utspelat sig här och var, otroligt fascinerande bonus på den!) för att sätta på nån riktigt skum film som vi inte förstod oss på och till sist somna in. Morgonen efter fick jag en nybörjarkurs i DJ-ning (fick lite försmak för det!), sen gjrode vi oss i ordning och gick och åt frukost på ett mysigt ställe i närheten. Sen var det dags för mig att jobba så vi sa farväl och jag sprang mot undergrounden. Det var konstigt att jobba som vanligt efter en sån underbar helg och lite drygt för det regnade in och mina fötter blev blöta och själen matt men det var kul att skvallra med kollegorna om gårdagen och skönt att nu få komma hem, blogga och snart kallar sängen. Imorgon ere möte på jobbet, sen kanske möte med en bekant om lite olika saker och sen ska jag träffa Andy och vi ska skriva vidare på våra låtar äntligen!! Puh. Ni som orkade läsa ända hit, skriv "Djungelvrål" i kommentarsfältet för jag har så svårt att tro på att någon faktiskt pallade haha sova nu natti

Intressant väder...

...utanför mitt fönster: solsnö! Försökte få en bra bild men det gick inget vidare. Lägger upp ändå, symboliskt:


Intressant väder...

...utanför mitt fönster: solsnö! Försökte få en bra bild men det gick inget vidare. Lägger upp ändå, symboliskt:


Gud vad jag är, ELAK, eller nåt...

...för här lurar jag hit er med mitt fula facebook-knep och sen ba uppdaterar jag inte på typ två veckor. Till mitt försvar har det varit ett jävla liv på senaste. Kan ärligt säga att jag den senaste, typ veckan har varit hemma max för att gå och lägga mig omedelbums byta kläder och duscha. Har massa jobbpass nu plus att jag har haft fina Jens, en ex-kollega, här i helgen samt en massa andra roliga människor att hänga med. Kort och gott: Jag har haft kul. Mindre kul är att jag under den första av mina två lediga dagar råkade ut för en sväng av Ur-invägs-infektion (får man skriva sånt här i sin blogg? Är det äckligt? Men förlåt då, det händer väl alla så låt oss lägga korten på bordet för guds skull) så den dagen gick väl mest åt till att försöka hitta ett Boots (Londons Apotek) som hade medicin mot sånt inne. Det var slut överallt. Till slut hittade jag det, och tranbärsjuice (och till alla er som ba "nej det är bara en MYT att det fungerar", ni kan dra nåt gammalt över er för det funkar visst) för att lindra den otroligt obehagliga smärtan. Nu är dock allt som det ska och jag är trött som ett as men glad.
 
London. Fan vad jag älskar den här staden ändå. HATAR att inte ha min familj och mina vänner här men så sitter man på nattbussen och kikar på alla speciella och fantastiska människor. Alla underbara tegelhus. Jämfört med tillrättalagda, ängsliga Stockholm känns London som en skön axelryckning. Jag är mer avslappnad här, vilket leder till att jag blir mer motiverad att försöka satsa på grejer som jag vill göra. Jag är inte rädd för att göra fel eller misslyckas.
 
Näe nu blev det flummigt här. Den här jävla jobbveckan är helt sjuk, jobbar sju åttatimmarspass i sträck plus ett jobbmöte tisdag morgon (min enda sovmorgon, TACK), men snart ska ni få fint inlägg med detaljer om den här veckan och bilder och grejer. Puss och natti

RSS 2.0