Näe hörrni...

...har jag en kris nu?? Jag funderar seriöst på att färga tillbaka mitt hår till brunt igen. Och klippa typ en lite mer vanlig page. Ska fan maila "min" salong och kolla med dem haha. Vet inte men det blonda känns plötsligt så, jag vet inte, jobbigt? GUD jag ska ventillera detta med alla på jobbet.

Selfies.

Hörrni. Jag satt just och kollade igenom en massa gamla FB-bilder (på mig själv jajaja så patetiskt men så gör väl alla), och fick typ lite PANIK på hur söta alla bilder var när jag var typ 22 och hur gräsliga mina bilder är nu i jämförelse. Men sen insåg jag med en gång varför; majoriteten av bilderna jag lade upp då är selfies*. Såklart att de är snygga herregud, jag skulle väl sldrig lägga upp en bild på mig själv som inte är snygg. Så till mitt problem: Jag vill ju ha snygga bilder på Facebook men jag vill heller inte lägga upp selfies för jag tycker att det känns töntigt, för att vara ärlig. Jag borde inte bry mig! Ändå gör jag det. Vad tycker ni, får man lägga upp selfies? Jag är 25! Eller ska jag inte bry mig alls?
 
*Selfie: Från engelskans "self portrait", bilder man tagit på sig själv (ofta i en pose som ser medvetet bra ut) och publicerat i valfritt socialt medie

VÄDURSKANIN

Ni har nollgradigt nu ser jag! Vi har det lite varmare hähää. Näe men asså det är rätt soft, man kan fortfarande gå i skinnjacka nu om man har tjock tröja under och hansduk. Mössa måste man inte ha om man inte har en jättedålig hårdag.

HEMST mycket hej!

Och nej, jag stavade inte fel i rubriken med flit men nu får det vara så, alltid retar det någon ;););) SITSITU *och den där lilla nypgrejen vid ögat som jag just i detta nu föreställer mig min lilla mamma göra*
 
Jaha, här sitter jag med magont (inget farligt alls, bara det där som händer en gång i månaden för cirka halva jordens befolkning) och är mätt och lite lagom trött.
 
Jag har haft en rätt speciell vecka faktiskt. Lite upp och ner sådär. En bidragande orsak kan naturligtvis vara just det faktum att det där som händer en gång i månaden gör sitt med humöret, däremot var jag inte riktigt beredd på en grej som hände i förrgår på jobbet. Någon i mitt team försökte ljuga om mig bakom min rygg (vill inte riktigt dra hela storyn här, är lite osmart att skriva för mkt om jobb osv), men det slutade ändå lyckligt, alla har stöttat mig och varit snälla och de är på min sida och vet att jag aldrig skulle göra så som det är påstått. Så det känns ändå fint och it's all good now.
 
Så det var en jobbdag som faktiskt var förjävlig, om jag får säga det själv! Inte bara pga det som hände men allt gick fel liksom. Sen hade jag en toppendag igår, så det får väl väga upp antar jag. Hade iofs världens konstigaste svenska man med flickvän som sista gäst, han var superförbannad redan när han kom innanför dörren. Han trodde han hade förköpt men det hade han inte och han svor och hade sig, men jag hade haft en så bra dag att det liksom inte kunde rubba mig, jag servade klart och mötte hans flickväns lite skamsna blick med en förstående. Han var dock sjukt konstig, nästan rabiat.
 
Så ja, jobbveckan har varit i det intressantare laget.
 
Men det har varit en kul vecka också! Jag har ju hängt med Lojsan och Simon både sön och tisdag och haft så himla mysigt/trevligt/kul, i måndags var det utekväll med gänget från jobbet, onsdag gick jag på spelning med fina Sheree från Ripley's och hennes kille, coolt reggae/ska-band, och igår drog jag till Winter Wonderland (tillfälligt nöjesfält i Hyde Park) med Adam från Ripley's! Så. Jävla. Underbart. Winter Wonderland är som mina två favoritgrejer kombinerat: Jul och Nöjesfält. SJUKT stort, mysigt och häftigt. Alla som kommer hit innan typ början av januari kommer jag ta med dit!
 
Och ikväll e jag bara hemma och softar. Det funkar att döda tid så också. Har hängt lite med mina housemates, tvättat och kollat på superhjältefilm, ätit kronärtskocka, en helt vanlig kväll alltså. Ledig i helgen, schkööööönt!
 
Pözz! Fina kommentarer fick jag också av min mor och bror, tack för det :')

Egentligen för trött för att skriva mer nu men

Men men men. Är lite trött pga drack ett par öl igår med min favorititalienare i hela London (min kollega Alan som är så underbar och snäll och bra på alla sätt, han och hans fru flyttade hit för ett o ett halvt år sen och hans engelska är flytande. Han pratade ingen engelska innan).
 
Jag vill berätta om min dag, för den var så braa.
 
Kom till jobbet, sena skiftet. De gav oss alla våra positioner och en av killarna i mitt team skulle få hoppa till attraktionssidan för de var underbemannade. Han sa genast att han inte ville och jag ba "men vi kan byta!" Sagt och gjort. Jag kilade över och fick jobba på 4Dfilmen som visas i slutet av attraktionen. De visade mig vad jag skulle göra, jag gjorde och körde på hela dagen och hade sjukt kul. Visa folk in, se till att de sätter sig, starta filmen, sitta ner och vänta på att den blir klar, förbereda för att släppa ut alla, visa alla ut och säga hejdå, släppa in nästa gäng osv. Lätt som en plätt. Mitt syfte var att försöka bredda min kunskap inom företaget för att göra mig mer oumbärlig och visa framfötterna inom en annan avdelning och det lyckades, de var väldigt nöjda och sa att de var så lättade att jag lärde mig så snabbt och att jag var välkommen att hoppa in på deras avdelning när jag ville. Yes! De sade även till mina chefer att de tyckte jag gjorde bra ifrån mig och gärna lånar mig igen. Så det var bra.
 
Sen åkte jag för o träffa bonus-kusin Lojsan med sambo Simon! Otroligt trevlig middag med tillhörande öl på slutet. Jag visade dem min nya favvo-restaurang i Soho (gav dem dock fel adress först så det kunde ha slutat illa men det gjorde det inte) och sen satte vi oss på samma pub som jag, fina mami och mostrar drack en pint på efter en av våra shoppingdagar. Så kul att träffa Lojsan o Simon, vi hade så mycket att prata om och på tisdag ska vi passa på att hänga igen innan de drar hem till sverige. Roligt!
 
Dessutom var drottningen av Norge med familj på besök på Madame Tussauds idag. Jag såg dem aldrig, men lärde några kollegor att säga "dejligt att mötas" ifall de skulle råka på dem. Kul att veta ändå. Kuriosa: de kunde ha valt att komma efter att vi stängt men de valde att hellre komma under ordinarie öppettider för att vara mer som "vanligt fölk". Dock valde de att inte köa upp en timme för att komma till kassan. Plus att de såklart hade en miljard vakter med sig hehehe.
 
Nu hörrni, ärre SOVTAJM! (läs sovtajm med Trazan och Banarnes röst).

Kultur-bonanza!!11

BILLLDEEEEERrrr. Läs nu bildtexterna för då får ni veta vad jag har gjort på senaste också Ok tack.
vi börjar det här bildinlägget med min favorit, Zlatan, i ett badkar. Jag älskar Zlatan.
Sen åkte jag o Andy till V&A, ett av mina nya favoritmuseer i London, (ni vet att typ alla museer är gratis va?) som inriktar sig på design genom diverse årtusenden. Den här taklampan är det stora kännetecknet för V&A.
En miniatyr av Empire Theathre från scenen sett
Miniatyr av scenografin från Swan lake
Underbar målning från 1901-03 föreställandes gatmyller vid Waterloo med performers som sökt sig från West End
Skridskorink utanför Natural History Museum (JULJUJLJLJU)
Kostymen Adam Ant hade på sig i videon till Prince Charming (KOSTYMEN ADAM ANT HADE PÅ SIG I VIDEON TILL PRINCE CHARMING HANS SVETT KAN FINNAS KVAR I DEN)
Jag och kostymen ADAM ANT HADE PÅ SIG I VIDEON/.../
Fortfarande V&A, vi såg den här avdelningen från en av ovanvåningarna och den var svår at thitta, vi fick fråga efter "the room with a lot of graves and red walls" vilket kändes makabert men det var värt det. De hade en svensk grav där.
Gravrum igen.
Sen gjorde jag en av de bästa Londonpromenaderna häromdagen, från st. Pauls cathedral till Borough Market nära London Bridge, tog tyvärr inga bilder på Borough Market men alla mina nära o kära som läser (men ALDRIG kommenterar :'( tänker jag ta med dit ändå så det är chill) tänker jag ta på den promenaden.
Min stad.
En bro i min stad.
Sen gick jag till Tate Modern! Det kommer jag aldrig att ångra. Det kommer bli mitt tredje hem framöver. Det är som Moderna Museet (fast gratis), underbara konstverk fast jag saknade Yves Klein och Andy Warhol :/ De hade dock ett överflöd av Picasso.
Jag tog bilder på massvis med konstverk, gjorde jag. Sparade dock inte namnen på cirka någon av dem. Så alla ni nära och kära jag ska ta med till borough market ska jag även ta med till Tate i samma veva (granne till borough market)
Vasilij Kadinskij, mästare inom abstrakt konst. Den här heter Swinging och visst förstår man titeln väl? Jag blev så glad av denna målning. Gick nära och tittade på alla linjer som en riktigt töntig konstnörd. Så fantastisk.
Sparade tyvärr inte namnet på denna konstnärinna men tanken med verket är att länka samman leksaker från barndomen med hemskheter och orättvisor i världen. Underbar. På väggen prdvid hängde ett verk från sjuttiotalet för alla fabriksarbetare, som redogjorde för tillverkningskostnader respektive löneutbetalningar för de produkter som tillverkades i fabriker på den tiden, samt historier från arbetarnas perspektiv. Sjukt att tänka att detta pågår fast tusen resor värre i länder som Taiwan och Indien än idag.
Underbart konstverk, men lägg märke till den lilla sötnosen i övre högra hörnet. Han lade sig senare ner på golvet och sparkade med benen av otålighet. Tappert som förälder att ta med sig sina barn till modernt museum en fredagkväll. Såg även denna lilla pojke vid en sekvens som visade en film där en kvinna från nederländerna bestämde sig för att bli den första kvinnan på månen före milennieskiftet. År 1999 hyrde hon in grävskopor för att skapa kratrar av sand på en strand i nederländerna (hon använde en kamera hon fått i sverige för att föreviga detta) och på invigningen lät hon först barn klättra och leka i dem en stund innan hon själv äntrade dem och satte en amerikans flagga i dem. Allt till tonerna av ljudupptagningar från månlandningen.
Gudomligt. Det här konstverket tillverkades på ett annat galleri, en slags plast hälldes ut i hörnet och formades därefter i den vinkeln som utgjorde själva hörnet men resten flöt ut som det ville därav den intressanta formen. Flyttades senare till Tate där det LYCKLIGTVIS fanns ett hörn med samma mått (ironi, det kan väl inte ha varit så extremt svårt att hitta, alla hörn ser väl likadana ut osv)
Åkte upp till övervåningen på ett glas vin och lite oliver och den här utsikten över min stad. Min stad.
Min stad.
Konstnären (glömde ta namn igen), målade denna till sin son inspirerad av barndomens teckningar och figurer. Älskar den. Hade gärna fått med mig hem.
Inget namn igen, men ett underbart statement av förvecklingar som sker av bristande kommunikation samt förståelse för det som är annorlunda. Ser ni förresten att ordet "America" speglar sig i glasen från ramarna? Glömde ta kort på det men det var ännu ett fascinerande konstverk där konstnären hade skrivit "America" med neonrör och sprejat svart med tanke på de tjocka barriärer av fördomar och så vidare som fortfarande härjar i en kontinent som annars skall vara väldigt öppen och välkomnande
Lee Ufa, från Korea, expereminterade genom att ta färg på pensel och bara dra neråt tills det bleknade. Enkel idé, men så otroligt vackert resultat. "A line must have a beginning and an end. Space appears within the passage of time, and when the process of creating space comes to an end, time also vanishes".
Underbart obehaglig målning som skall föreställa den instängda tid vi lever i. Skrämmande men otroligt vacker målning.
Smygbild med turist. Älskar båda mälningarna. Den till höger är gjord med oerhörda mängder färg, det är så tjockt med färg att det ser ut som en 3D-målning. Den till vänster vill jag ha hemma. Ska föreställa en slags skog, och sorg. Skog och sorg.
Också vy med turister.
Favoriten Dalí. Alltså den penselföringen, jeez.
Vi går från Dalís surrealism till realism. Christian Schad som målade ett slags självporträtt som skall symbolisera ägandet av kvinnan (på ett kritiskt sätt givetvis). Notera hennes passivitet samt såret på hennes kind. Antar att bandet kring hennes handled också är en del av symbolismen även om detta inte uttrycks i beskrivningen av tavlan.
Kroppsdelar i lera i bakformar!!
Picasso.
Sen kom jag hem och lagade risotto! Har fortfarande kvar ca 6 portioner i kylen. Det blev ganska mycket risotto. Och god.
Så igår efter några öl med kollega kom min lilla ådra igång och jag fick lust att teckna. Känns som ett helgerån att publicera mina alster i närheten av de här ovan men varför inte. Tankar, trassel.
Blyerts och massor av kol. Röra,
ekorren Uno, han mår bra.
Woman's luck. Så, det var bilderna för idag, tack tack för mig
 

Ny jobbig grej:

Min hemnyckel funkar inte ibland. Det suger ganska superdupermegamycket. Typ inatt stod jag i flera minuter och lirkade utan resultat tills housemate Marciek kom och öppnade. Jobbigt. Tror det beror på kylan så om jag värmer upp nyckeln när jag kommer hem funkar det säkert bättre.
 
Idag var en väldigt bra dag på jobbet, jag sålde flest biljetter av alla kassörer till London Eye och London Aquarium (vi säljer kombinationsbiljetter för ett lägre pris så det är ganska lätt egentligen), så min provision lär bli rätt fet och sen var min kassa spot on (=ingen diff)! Så jag är sjukt nöjd.
 
Sen mötte jag upp en gammal grönankompis, Malin, med två vänner och gick ut och åt och ölade, väldigt trevligt! Vi sprang på en bra restaurang i Soho som jag lätt ska gå till igen, tog med mig en tändsticksask så jag har kvar adressen, och sen hittade vi en pub som hade öl och hade superroligt.
 
Så jag är glad och lycklig just nu!
 
Nu ska jag värma lite frittar och kolla på nåt spännande. Ledig imorgon. Det är jag värd!

Läggdags!

Min första dag i kassan utan att vara på upplärning! Gick bra, hade tyvärr en liten minusdiff vilket är sjukt irriterande såklart men inte någon big deal enl mina chefer. Gott så. Vi hade kul som vanligt, jag och mitt fina team.
 
Jag behöver jul och vinter, nu.
 
Imorgon efter jobbet ska jag träffa gammal grönankompis som är här över några dagar, det ska bli ruuligt!
 
Sen är jag ledig på fredag och ska försöka hinna visa lite bilder från helgen, var på museum och tog balla kort som jag gärna vill lägga upp.
 
Nu har jag stannat uppe för länge igen, dags att sussa. Det är alldeles för svårt att kliva upp på morgnarna nu när det är så kallt i husen, tror fan de stänger av värmen ngn gång under natten för det är jämt SVINKALLT på morgonen.
 
Juste, haha som jag berättade för några veckor sen eller något sådant så lade ju min kollega märke till ett litet suckljud jag utstöter hela tiden? JAG HAR SLUTAT MED DET NU! Vet inte om det är för att han lade märke till det och jag aktivt började tänka på det och därmed lade av eller om det var en nervösgrej för att jag var så ny som försvann bara för att jag känner mig mer säker nu. Oavsett vad är det fascinerande för mig men säkert inte för er så nu struntar vi i det där och så gör jag slag i saken och går och sussar för NU är det fan i mig dags, NATTi

D-R-A-M-A eller nåt

Haha! Gudars skymning. Gick just in på meddelandesidan på facebook, ni vet den där man får meddelanden från de man inte är vän med redan och som då inte dyker upp per automatik. Det är en tjej som har skrivit till mig där och säger att jag skall "hålla mig borta" från en killkompis här för att de är kära i varandra och hon vill typ bli ihop igen. Hur rart är inte det då? Han och jag är absolut inte mer än vänner, jag vet ingenting om vem hon är och ja, vad ska man säga liksom. Hon skickade det för lite mer än två veckor sen och jag kunde ju inte annat än att svara ngt i stil med "hej, jag såg det här först nu. Ojoj, vi är inte mer än vänner han och jag och om ni båda är kära fortfarande är det väl bara att köra på. Livet är för kort för att spela spel och hålla på. Däremot är det ingen vidare idé att skylla på någon annan (mig, till exempel) för det som händer eller inte händer mellan er." Skrev jag. Så får vi se om hon svarar. Har jag skaffat mig en liten fiende här i London? Med betoning på liten isf, han är typ 21 så hon kan väl inte vara mer än 19. Var man så omogen när man var 19?

JAHA!

Heee e e j.
 
Måndaag! Har veerkligen känts som måndag idag. Har varit otroligt seg, nästan lite illamående hela dagen. Kan vara eftersmaken av en ganska nasty bakfylla igår till följd av en rolig utekväll i lördags. Karaoke och jägerbombs! Kan aldrig slå fel. Förutom att jag var väldigt bakis igår men jag var ju ledig så det gjorde inte så mycket. Orkade ändå masa mig iväg med housemate Ludovic till Ealing Broadway och shoppa fula jultröjor, vi hittade varsin på Primark som vi köpte tll varandra som en tidig julklapp, det var fint. Sen drack vi kaffe och pratade. Vi gick till Starbucks och det är tydligen en grej nu att man ska säga ett annat namn än sitt eget när man beställer (de har ju ett system när man beställer en kaffe mer komplicerad än vanligt bryggdito där de skriver ens namn på takeawaymuggen, säkert för att göra det lättare att hålla koll på beställningarna samt få en personlig touch på det hela, dock blir det ju mer än ofta fel, ni kan säkert googla fram roliga bilder på detta), så jag hette Sabrina och Ludovic blev Gary. Det fnissade vi åt rätt länge när vi väntade på våra beställningar vilket fick hon i kassan att fråga varför vi fnissade så mycket. Jag ljög och sa att det var pga de fula jultröjorna vi just köpt och visade dem för henne och det tyckte hon var roligt.
 
Idag har det varit luuugnt och skönt på jobbet. Det var rätt soft att vara tillbaka efter en ledig helg, är jag en total nörd som tycker så? Det är inte som att jag trivs bättre på jobbet än hemma direkt men jag står inte ut med att inte ha någonting att vakna upp och gå till lite då och då. Jaja, såere. Nu ska jag väl... jag vet inte. Duscha eller nåt. KRaMmmMIiiIizzz

Städat!

Hej.
 
Idag har jag varit fan så duktig och städat mitt rum fett noga! Inte bara plockat och fejat utan verkligen dammtorkat överallt (inkl golvlister och sånt som var rätt snuskigt) och dammsugit! Dammsugaren väser ju på sista versen just nu men den lyckades ändå. Jag blev inspirerad av huskamrat Marcek som kommit hem från Polen och sett hur fint alla hans vänner bodde som också är vuxna. Så kom han hem och tänkte att vi ju inte kan bo hur som helst och städade och gjorde jättefint. Så här är jag, när jag är glad för att det är nystädat:
Jag och mitt fönsterbräde! Det brukade vara lite gråaktigt av ngt slags damm/smuts, säkert har det stått öppet länge på sommaren pga varmt och då har det väl smugit sig in. Nu håller jag det bara öppet om det verkligen behövs. Nu är det rent!
Såhär ser jag ut när jag blickar ut över mitt nystädade rum.
 
 
Inatt drömde jag att jag åt superäcklig skinka. Blä. Snart ska jag äta frukost men först duscha. Nös nyss i mitt bara armveck och det är inte jättefräscht kanske.

ÅåååhhhhhhHHH!H

KAN DET BLI DECEMBER NÅGON GÅNG ELLER?

Bildregn!

Bilder!! Nu har jag ju mest degat på senaste, så det har väl inte hänt så jättemkt men nu ska jag inte tjata så mycket om det, här är ett axplock på senaste nytt från mitt lilla liv här. Som vanligt har min dator tagit initiativet att lägga upp bilderna i den ordning den kände för, och det får vi ju helt enkelt respektera. Vad vore vi för typer om vi inskränkte på dens vilja osv. Det är helt ok. Så:
Min kollega, vapendragare och vän Heather (vi var på samma intervju på MT och fick båda jobbet) och Russell Brand!!! OK det är bara hans vahettere vaxdocka. Men visst är den lik?? Lyckades lura min vän Andy att vi hade träffat honom på riktigt, haha. Detta var alltså på Madame Tussauds personal-halloweenfest detta. Tema Twisted Disney (som ju är det enda företaget som ligger före Merlin i nöjesindustrin i hela världen, kittlande inte sant? Och ett roligt tema). Heather var Alice in wonderland on drugzzz
Jag och Russell. Jag var Disneyprinsessa gone BAD
Fina Heather och Holly hittade mr DiCaprio som mest hängde i ett hörn helt tyst, awkward kille...
Kul att åka hem ensam såhär.
Kom hem och då: POSEBILDER!
Sjukt svårt att få till en helhetsbild fan.
Klänningen i all sin prakt. 400 spänn på TK Maxx, inte illa va? Herregud när ska jag använda den igen?
 
Här ser ni min arm också, försökte göra typ sprutmärken pga min KARAKTÄR skulle knarka som satan. Heathers blev dock mycket bättre.
Dagen efter jobbade jag, så jag höll mig såklart på det nyktrare strecket och vaknade och mådde faktiskt sjukt bra, då bestämde jag mig för att köra fullt ut på fredagen istället när jag var ledig på helgen. Ut och röja med Andy! Vi började i Camden där jag hittade snubbe utklädd till The Mask, Andy tyckte jag var pinsam som bad om en bild men jag tyckte inte att det var alls pinsamt. Han hade köpt kostymen på eBay.
Vi drog till Tottenham Court Road till ett ställe som heter Borderline och byggde granar av sönderrivna flyers när vi inte hörde låtar vi bara måste dansa till
Andy var blyg och killen i bakgrunden står väldigt roligt. Öl i plastglas!
Andy skulle fota mig men han gjorde så att det blev helt suddigt.
Han kanske inte tyckte att jag var snygg nog att fotas skarpare än såhär :(
De här fotade jag nu precis för att visa bara. Köpta på IKEA men det ser ni ju på etiketten. Det ska bli gott och roligt att bjuda mina housemates på! Har såklart russin och mandel också.Såg dock precis att de säljer Mulled WIne (typ samma sak) på Tesco (ICA, typz) så att eeeh mig går det la ingen nöd på. I övrigt har julkänslorna flödat på senaste!! Jag kunde inte hålla mig från att köpa juldekorationer till rummet mitt också. Satsade väl nån femtiolapp på alltsammans och det blev detta:
Åh, ja först kommer dessa örhängen ja. Fina va? HAhaha. Från Primark, som för övrigt inte har svarat på mitt feminist-mail än. Dårar. Jaja det är så billigt så jag kommer tyävrr inte kunna sluta handla där. Asså de här örhängena ska jag ha på mig nästan varje dag i december. Ska driva alla till vansinne.
Men de örhängena köpte jag för länge sen. Det här är från idag! Fattar ni vad soft det var med lön eller? Kunna köpa sånt här strunt! EN ljusslinga från Poundland (allt koster en pund, man kan göra superklipp men får passa sig så man inte råkar bli fartblind och köper typ nudlar där för det är inte billigt med nudlar för ett pund), glitter från Primark, tomtenisse och julstjärna med LED-slinga från Tiger (dansk kedja faktiskt, finns i sverige med, kanongrejer! Jättebra presentbutik, jag har hittat helt obegripliga saker där, lite gammaldags stil på en del av dem), ja det var väl det. Köpte pepparkakor på Tiger också, det har de inte riktigt här på sama sätt. Tur att Tiger finns! Jättenära där jag bor också.
Här är jag, mätt och glad och jättenöjd i min OnePiece. Lägger väl mest upp de här bilderna för att visa att ja, nu har jag också en onepiece. Inte en dag för tidigt. Underbar uppfinning, man känner sig som en bebis i en sparkdräkt men det är helt makalöst komfortabelt. Obehagligt när man ska gå på toa bara för man blir helt näck.
Rolig bild jag hittade på nätet. Haha är den inte helt makalös? Maskros heter ju Dandelion också. DandeLION. Hajar ni? woaaah
 
Det är nu ordningen blev lite weird, den här skulle varit först. Här ser ni de FÖRÖDANDE konsekvenserna av St Jules, stormen, ojojoj *suckar, hummar förfärat*, jo jag säger då det, så förfärligt, detta ska vi minnas för all framtid. OBS jag är ironisk, det märktes inte alls mycket av stormen här. Iofs fuckade den upp tunnelbanan "because of branches/whatever on the tracks" (roligt citat från infotavlan på Ealing Common station)
 
Jaa det var väl det hela hörrni. Ledig imorgon, ska bara dega ikväll och försöka vakna lite tidigt och städa, tvätta, betala hyran och sen ge mig iväg till nåt museum och kolla runt lite överallt. Har varit hemma för mkt på senaste. Sen jobbar ajg fredag och är ledig helgen, wiie! Ska höra av mig till ngn av mina gamla Ripleyspolare och föreslå catching up öl.
 
Jag har ont i magen pga åt just typ en halv förpackning glass. Det var gott. Behövdes.
 
Sitter och filar på världens bästa Jul-spellista på Spotify. Ni kan hitta den här om ni e nyfikna, jag är mycket nöjd hittills.

Jag fick betalt!!!!

...från min gamla arbetsgivare, YAAY! Känner typ hundra ton lycka. Nu kan jag släppa det där och ba vandra vidare i livet som en ja, en normal mänska med ett bekymmer mindre antar jag.
 
TUR det för igår UNNADE jag mig faktiskt att käka ute och dela en flarra vin med en polare från jobbet. Livin' on the edge.
 
Jaja, nog om det. Idag hade vi training på MT då vi fick lära oss om koncernen, Merlin Entertainment group (jmfr med Parks and Resorts som äger Gröna Lund, Kolmården, mfl). Merlin är de facto världens näst största företag inom just nöjesattraktioner, endast slagna av Disney, och omsätter massvis med pengar per år. I Merlin ingår t ex alla MT:s i hela världen, Legoland, alla Dungeons, Sea Life, ja, en rackarns massa nöjesparker runtom i Europa helt enkelt. Det var väldigt inspirerande, många av de som började på samma sätt som jag har lyckats klättra högt och vissa har t o m fått chansen att resa långväga och jobba utomlands på riktigt exotiska och häftiga platser så det känns definitivt som att det finns potential att kunna få en riktigt bra punkt på CV:t där om jag spelar mina kort rätt. Kewl!
 
Sen fick vi ta en tur inne på MT och svara på frågor, det var också roligt. Kan knappt vänta tills jag får visa min familj och mina vänner stället, hehe.
 
Nu ska jag kolla på Fucking Åmål!

Vill dock inte...

...få det att låta som att jag har ett miserabelt liv just nu för så är verkligen inte fallet. Jag trivs bättre och bättre på nya jobbet, har verkligen inte ett ont ord att säga än så länge. Vi har verkligen så otroligt roligt dessa dagar när det har lugnat sig lite efter lovtiderna. Några av mina chefer är verkligen helt fantastiska, vi har så mycket frihet och är det inget att göra så kommer de ofta runt och hittar på små hyss med oss för att få tiden att gå lite fortare. Idag till exempel kom min kollega och sa till mig att de ville att jag skulle komma upp till hissarna, så jag gick dit. Väl där uppe stod en annan kollega med en låda och min chef ba "Carro kan du bära den till förrådet bakom kassan?" och jag ba "Ja" varpå min kollega ba KASTAR lådan mot mig, jag blev ASRÄDD. Så var det inget i lådan, den var tom :pPPpPpP De hade tydligen lurat typ 7 andra av mina kollegor med samma grej under loppet av fem minuter. Det skrattade vi länge åt. En massa såna grejer är det. Det är så härligt, att få BUSA lite ibland. Det gör mig glad. Jobbet gör mig glad! Jag varknar varje morgon och känner att jag VILL åka dit. Jag får bra feedback också av mina chefer. De säger att jag gör bra ifrån mig och, ja, det är väl det. Så det är bra. Tänk va?
 
Jag håller på att försöka planera in lite grejor till mig och pappa, svårt när jag så sällan turistar själv men jag har allt några idéer. Skrev ett fars dag-mail till pabi idag också. Tänker inte publicera här pga lite för privat för att offentliggöras men det kändes fint, jag fällde en liten tår och hoppas han ska göra det med, hehe.
 
Idag har jag tänkt mycket på Zlatan Ibrahimovic. Han är häftig, tycker jag. Han har många nyanser. Han får avsluta det här inlägget.
 

Nej men här sitter jag och pruttar!

Haha jag gör faktiskt det. Vet inte varför, har väl ätit nåt eller en luftbubbla i magen eller nåt. Minns barndomens magknip, när man förtvivlat sökte hjälp hos närmsta förälder som ju tyvärr inte kunde trolla bort det. Minns att mamma alltid sa att det nog "bara är en liten luftbubbla i magen" och att det säkert blir bättre av att lägga sig på mage på golvet en stund. Jag lydde oftast rådet och det hjälpte, men tänkte länge på det efteråt. Vadå luftbubbla? Var i magen? Hur ser den ut, och hur stor är den? Magknip följdes ofta av en rätt rejäl prutt och det måste ju betyda att det är en stor bubbla. Jag undrar fortfarande.
 
Nåja, ledsen att dela med mig av så privata och äckliga saker men jag tycker att det är roligt.
 
Jag längtar fortfarande extremt mycket till löning just nu. Har fortfarande inte fått några pengar från min gamla arbetsgivare och jag har inte pengar till just någonting för tillfället. Eller, mat såklart, skulle aldrig tömma mitt konto så att jag inte hade råd att äta, men att gå ut och pubba är det inte tal om. Och det är på sätt och vis lite skönt! Efter jobbet är det raka vägen hem till fåtöljen för att slösurfa och lyssna på musik och det är nog helt ärligt vad min själ behöver just nu: lugn och ro. Jag har alltid funnit det lite svårt att landa emellan höst och vinter och erkänna den annalkande melankolin, så tidigare i mitt liv har jag ägnat ganska mycket tid såhär års åt att gå ut. Att nu inte ha råd till det gör att jag har varit hemma mycket och visserligen har känt mig lite årstidsdeppig men också trygg i att kunna finna mig i det. Det är ok att känna sig nere när man vet att man kommer ut på andra sidan. För min del brukar vändpunkten infinna sig i december. Då tändas tusen juleljus och jag är ju en riktig sucker för det.
 
Och i år har jag ju mer än någonsin att se fram emot i deccember! Pappi kommer, och Jossi och sen ska jag få fira en underbar svensk jul med min familj. Vilken otroligt jävla lycka om jag får uttrycka mig så och det är klart jag får det är ju min blogg.
 
Allt kommer bli bra!

Pinsamt.

Gud, jag har haft en helt otroligt rolig jobbdag. Seg för det var jättelugnt och lite folk (iofs rätt skönt efter hetsiga, hetsiga höstlovet) men vi i personalen hade väldigt kul.
 
Jag har fått reda på att jag har typ ett litet ticks! Jag utsöndrar ett litet suckljud ca var femte minut när jag är med någon och det är tyst. Jag måste ha gjort så hela livet!? Haha vi har haft väldigt kul åt det i alla fall, mitt lilla suckljud, jag och min kollega som kom på mig med att syssla med det där. Ännu roligare var det när jag frågade honom vilka ticks de andra på jobbet har och han berättade, och vi satte det på prov genom att försöka framkalla dessa ticks hos de personerna och lyckades. Gud vad den situationen INTE gick att berätta om på ett sätt så att man fattar hur kul det faktiskt var, NI SKULLE HA VARIT DÄR, men jaja jag orkar inte radera allt nu. Förlåt att jag slösade er tid!!!
 
Nu till det som rubriken avser: Störigt nog har jag tvingats gräva fram referenser från alla mina jobb de senaste fem åren och det var faktiskt rätt pinsamt att maila referensen från det absolut äldsta jobbet jag haft hittills. Vi har 
inte haft kontakt på säkert fyra år eller nåt sånt där och så nu ba "HEEJ du minns säkert inte mig men vill du snälla bara svara JA på frågan om de ringer och säger 'Har Carro Dicken jobbat hos er eller!?'" ok så skrev jag inte men det kändes så.
 
Nej nu: Kissa, sova. ha det bra alla fina ni.

Gråter av lycka, det var längesen!

Hej hej heej!
Vilken dag alltså... jag gick upp till kontoret på jobbet igår för att söka ledigt för mina två kommande besök från nära och kära (pabi början av dec och Josefin precis innan jul), fyllde i allt och lämnade. Idag ville hon som har hand om sånt prata med mig så jag gick upp och trodde väl typ att det inte hade gått att fixa, osv. Det visade sig istället att problemet var att jag hade missförstått mitt schema och var ledig andra dagar än de jag hade angett, men hon fixade och visade och sade att det funkade att pussla lite här och trixa där och jag nickade och gav tummen upp och ba "det där låter bra". Sen gick jag ner för trappen och funderade lite. Räknade dagarna i huduvet. Pusslade. Sprang tillbaka upp och ba "Vänta nu, innebär det här att jag kan få ledigt... de här dagarna?"
 
Vet ni vad det innebar hörrni?
 
Tack vare så bra timing i mitt schema, är jag ledig:
 
När pappa är här 6-8 dec
 
När Josefin är här 20-22 dec
 
Och... 23-25 dec vilket innebär... att jag kan åka och fira jul I SVERIGE!! Alltså, ni anar inte hur mycket det betyder för mig. Jag är helt stum av glädje. Har redan bokat alla biljetter (gud förbjude att de ångrar sig imorgon alltså, hehe, men näe de har redan sagt ja) och är så sjukt pepp på detta. Hajar ni? Jul i sverige! OCH dessutom kommer ju pappa hit, och Josefin, och vi ska flyga tillsammans jag och Josefin, hur underbart är inte det!? Det var många år sen vi flög tillsammans...
 
Det löste sig till och med helt OK med resa från flygplatsen när jag e tillbaka i London igen den 25:e, det går ju alltså inga som helst tåg eller bussar, INGA, den dagen pga juldagen (jag vet, det är helt vrickat), återstår bara taxi som är uteslutet från Gatwick pga fel sida av stan (gick inga flyg till heathrow som inte innebar typ ett byte med hundra års väntetid) men då jag landar 22:25 går ju första flygbussen efter midnatt alltså 00:30 (och den går så pass nära där jag bor att taxin blir väldigt rimlig därifrån), så det löste sig med. Herregud hörrni. Det här blev ju sjukt bra. Så mkt bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Jag har faktiskt grinat lite av glädje för allt detta, fan jag behövde få känna lite lycka. Har varit lite deppig på senaste. Vet inte varför, men det har varit lite pengastrul på senaste (ständigt dessa stålar, heh) och det har nog varit en starkt bidragande orsak. Jaja nog om det nu ska jag återgå till att vara glad, ska vara glad ända till sängs för det är dit jag ska nu, natti!

RSS 2.0